Mooi avondje niks

Je kent het wel, een heerlijk avondje niets doen maar wat komt er eigenlijk van terecht?

Stel je voor: je denkt bij jezelf: “ik ga vanavond niks doen”. Volhouden doe je dat niet en waarom? Een mens is niet gemaakt om ‘niets’ te doen.

Iedereen moet altijd wat te doen hebben. Al is het maar doelloos rondstruinen op internet, het begint met: Google . Je hebt de website voor je en dan denk je: wat zal ik een intikken? En opeens heb je het! Wat is er te doen vanavond? *klik* zoek.

De Google servers draaien en geven je resultaten. Tussen de resultaten staat: spielhalle. Laat dat nou net de impulsieve gedachte naar boven brengen om te gaan.

Hop, geurtje op, gel in de haren en gaan met die banaan. Vol goede moed stap je naar binnen en daar gaat en wereld in een wereld voor je open. Links, rechts, overal waar je kijkt ruik je de geur van hebzucht van de mensen die “snel” geld willen verdienen door een paar drukken op de knop.

Die illusie gaat snel over als je er achter zit. Je begint met tien euro, een bescheiden bedrag waarvan je denkt: ach, als dat op is: tja, het is maar een tientje. Als je vervolgens er nog een paar tientjes tegen aan gooit weet je dat het niks wordt maar dan: JE HEBT PRIJS!!!!. Welgeteld 55 euro.

Je denkt bij je zelf: dat is mooi, de kast geeft toch. Doordrukken maar!!. Tien minuten later ben je het geld weer kwijt door de autosnelstart en ga je met een kut gevoel naar huis.

Volgende keer beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.